Zoeken

            Het verhaal van Simpel Zeep!

Bij Simpel Zeep houden we het graag simpel. We doen waar we blij van worden en waarvan we denken dat de wereld een beetje beter wordt. 

 

Onze oorsprong ligt in het mooie Hardenberg aan de Vecht waar we onze zepen liefdevol met de hand maken. Hier begon het avontuur met een gevoelige huid en een zoektocht naar verzorgingsproducten zonder rotzooi. Wat is het toch fijn om deze producten nu zelf te maken!

 

Er worden alleen natuurlijke, biologische en duurzaam geproduceerde ingrediënten gebruikt, zoals pure olie, kleien en essentiële oliën. 100% natuurlijk, dierproef- en plasticvrij. Onze zepen zijn zonder palmolie en SLS (Sodium Lauryl Sulfaat). We streven ernaar om je hoogwaardige zeep te bieden die zowel goed is voor je huid als voor het milieu. Wij kunnen ons niet voorstellen dat de rest van de wereld niet blij wordt van een heerlijk biologisch stuk zeep. Voor ons geen opgezette, geïrriteerde huid meer en heel, heel veel fijne zachte zepen in huis om uit te kiezen. 
 
Waarom kiezen wij ervoor om onze biologische zeep zonder palmolie en sulfaten te maken? Vaak is palmolie afkomstig van niet-duurzame bronnen en resulteert het in ontbossing van land om plaats te maken voor palmplantages. SLS verwijdert vet en viezigheid en zorgt er voor dat een zeep lekker schuimt. Je hebt verschillende sulfaten, en SLS is de meest harde, irriterende en uitdrogende. SLS wordt ook gebruikt om je auto mee schoon te wassen. Je wordt er dus wel heel goed schoon van, maar het verzorgt niet. Ook gebruiken wij geen parfum in onze zepen. Voor de heerlijke geuren voegen wij biologisch gecertificeerde etherische oliën toe. 


 Onze zepen worden verpakt in milieuvriendelijke, duurzame doosjes. Deze zijn gemaakt van PaperWise papier. Dit papier is gemaakt van landbouwafval. Daardoor is de impact op het milieu 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan recycled papier. Omgerekend zijn onze zepen een stuk voordeliger dan de traditionele shampoo's en douchegels. 1 zeep staat namelijk gelijk aan 2 a 3 plastic shampooflessen! Geen plastic flessen meer in de badkamer!

Onze natuurlijke en zachte zeep wordt met de hand gemaakt door middel van een traditionele "koude" methode, zodat de werking van de plantaardige, verzorgende oliën en boters niet verloren gaat. Een mooi en eerlijk stuk zeep maakt ons nog iedere keer vrolijk en enthousiast. Wij hopen jullie ook! 

Simpel Zeep!

Share |