Zoeken

 

              

Vintage Paint Rubb off


Vintage Paint Rubb off zijn sjablonen waarmee je, het door jou gekozen object snel en gemakkelijk kunt transformeren. De sjablonen kunnen worden gebruikt op meubels, muren, deuren of welk item u maar wilt, zolang het sjabloon er aan kan kleven. De sjablonen plakken het beste aan volledig droge, matte ondergronden. U kunt de sjablonen toepassen zoals ze zijn of delen ervan uitsnijden en de kleinere elementen apart gebruiken.

Voorbereiding


De sjablonen bestaan uit twee vellen folie met een decor gedrukt aan de binnenkant van het bovenste sheet (vel).
Eén sheet (vel) is een beschermende kant, dat moet blijven zitten totdat het sjabloon wordt gebruikt. Het bovenste vel draagt de print welke  zelfklevend is en kan worden afgewreven met behulp van het Transfer Tool maar kan ook met een creditcard of een gelijksoortig plastic gereedschap. Het gebruik van scherpe voorwerpen of hoge druk kan het decor en het object eronder beschadigen.


Wanneer u de achterste sheet hebt verwijderd, moet u de zelfklevende plaat uit de buurt van stof en vuil houden om vlekken en contact met de hechting te voorkomen. Verf het zelfklevende vel niet. Zorg ervoor dat het niets aanraakt voordat het wordt aangebracht. Zorg er bij gebruik op vers geverfde oppervlakken voor dat de verf goed is opgedroogd en bestand is tegen de druk die wordt uitgeoefend bij het afwrijven van de sjabloon. Niet gebruiken in koude, vochtige omstand
igheden.

 

De sjablonen op verschillende oppervlakken

De sjablonen toepassen: Als u de sjablonen wilt toepassen op een plat oppervlak zoals een deur, een tafelblad of een meubelstuk, zorg er dan voor dat u de positie controleert met de rugfolie nog aan, Als elementen zoals haken of deurknopen op het oppervlak zijn gemonteerd, moeten stukken van de sjabloon folie worden uitgesneden om ruimte te maken voor dergelijke onderbrekingen. Wanneer alles goed past en het oppervlak schoon en droog is, kunt u de folie omvormen en het sjabloon in de juiste positie plaatsen. Bevestig de sjabloonfolie door deze in de hoeken of aan de zijkanten met zelfklevende tape (plakband) te bevestigen om ervoor te zorgen dat deze blijft waar hij is wanneer u de sjabloon begint af te wrijven. De sjablonen plakken het beste op volledig verven, matte oppervlakken.

Wrijven is nodig om de afdruk van de bovenste dragerfolie naar het object over te brengen. Zorg ervoor dat u op het hele afgedrukte gebied drukt en wrijft. Als je klaar bent, verwijder je de plakband alleen aan de zijkant en til je de folie aan de zijkant op. Rol de folie met een snelle beweging naar achteren, zonder hem te vouwen, van de top naar beneden. Zorg ervoor dat de print de folie helemaal uitzet als u merkt dat de print niet op de pbject blijft zitten of er weer afkomt, rol de folie terug en wrijf nog wat in voordat je de folie weer verwijdertom het resultaat te controleren. Herhaal indien nodig, totdat de afdruk volledig is overgezet. Het overgedragen motief kan worden beschermd door een laag vernis.


Geniet van de geweldige resultaat van je werk!


Het draait allemaal om Passie!

 

Share |